RE/MAX posiluje v Evropě

Italské zastoupení RE/MAX odkoupilo konkurenční realitní síť

Realitní společnost RE/MAX uzavřela v minulých dnech významný obchod v Itálii. Po dohodě se společností Prelios Group, významným hráčem na poli asset managementu (správa majetku), odkoupil RE/MAX Italy kompletní realitní síť La Casa Agency. Celkově se tak místní zastoupení RE/MAX rozroste o více než 100 realitních kanceláří a potvrdí tak pozici největší realitní sítě v Itálii. RE/MAX tímto krokem zároveň vyslal signál, jak by mohl postupovat v dalších státech Evropy. Podle výkonného ředitele RE/MAX Europe Michaela Polzera je totiž podobná akvizice cestou, jak si dlouhodobě udržet pozici největší realitní sítě: „Tato událost je velmi dobrým příkladem budoucí růstové strategie v Evropě. Stát se jedničkou na trhu je jedna věc, udržet se v této pozici je ale mnohem složitější.“

Společnost RE/MAX působí na českém trhu od roku 2005. Disponuje 117 otevřenými kancelářemi s téměř 1 200 makléři, v nabídce má v průměru 15 000 unikátních nemovitostí. Společnost RE/MAX byla založena roku 1973 v americkém Denveru a dnes je leaderem na světovém trhu s nemovitostmi. Pracuje formou franšízingu. Společnost RE/MAX má 6299 kanceláří, právně a finančně nezávislých subjektů situovaných v 90 zemích světa. RE/MAX je zkratkou pro Real Estate Maximum a vyjadřuje tak hlavní moto společnosti – maximální služby pro majitele realitních kanceláří, realitní makléře a zákazníky.