Translate with 
MENU ZAVŘÍT
3. srpna 2017

Bylo jednodušší začít podnikat než hledat zaměstnání

Po dvou letech působení v malé realitní kanceláři ukončila svoji činnost a byla před rozhodnutím "co dál". Tak se Zdeňka začala rozhlížet a přemýšlela o dalším působení. Nikdy nepodnikala. Co teď? Pod hlavičkou RE/MAX se jí změnil pohled na reality. Svého rozhodnutí rozhodně nelituje, vždyť z makléřky se stala spolumajitelkou vlastní kanceláře.   „Makléř musí být neustále na očích veřejnosti, připomínat sebe i značku, pro kterou pracuje,“ tak zní krédo makléřky Zdeňky Krátké z břeclavské pobočky RE/MAX Delta. Moc dobře ví, o čem mluví, neboť v oblasti realit se pohybuje téměř deset let, přičemž pod hlavičkou RE/MAX působí od roku 2010. „Tuto kancelář jsem si vlastně nevybrala, ale oslovil mě majitel franšízy a dodnes můj kolega Tomáš Frýdek,“ vzpomíná na své začátky v RE/MAX Zdeňka Krátká. Nevstupovala však do neznámého prostředí. Za sebou již totiž měla dva roky v malé lokální realitní kanceláři. „Když přišla nabídka a já měla možnost pokračovat, využila jsem jí. Práce v realitách mě bavila, naplňovala a uspokojovala. Mám ráda lidi. Jediné, co jsem věděla, že již nechci působit v malé realitce,“ popisuje své tehdejší rozhodnutí.  

Zázemí velké sítě i potřeba znovu se učit

Na rozdíl od jiných makléřů vstup pod křídla RE/MAX pro ni neznamenal skok do hluboké vody. Makléřské řemeslo již znala ze svého předchozího působiště. Přesto se měla stále co učit. „Učila jsem se plánovat, uvědomovat si, co chci a co je důležité a musela jsem se seznámit se systémem. Bylo pro mne milé překvapení, když jsem viděla tu masu lidí, kteří si pomáhají, ale též sdílejí své starosti i radosti,“ říká. Postupně se z makléřky stala i spolumajitelka kanceláře. Kromě Hodonína mají s kolegou zastoupení i v Břeclavi a Slavkově u Brna. Přitom Zdeňka stále stíhá i práci makléřky. 

img článek

Nadstandardní práce i výsledky

Denní pracovní rytmus Zdeňky ovlivňuje skutečnost, že již má děti dospělé a nemusí se jim přes den věnovat. Její pracovní den má pak obvyklý časový rámec. Pod svých slov dopoledne většinou vyřizuje administrativu, telefony či domlouvá prohlídky s klienty, odpoledne pak provádí zájemce po jednotlivých nemovitostech. Po návratu domů kolem 18. hodiny pak pokračuje v administrativě. Rodina její práci respektuje. „Bez podpory manžela by to nešlo, protože večeře většinou připravit nestíhám,“ říká. Přesto by svoji práci za nic na světě nevyměnila. Ostatně její výsledky mluví sami za sebe. Zvládla prodat komerční areál za 18,5 milionu korun nebo rodinný dům za 10 milionu a to vše ve svém domovském regionu. Místní ceny jsou přitom oproti velkým městům zcela někde jinde. Proto začínajícím makléřům radí, aby byli systematičtí a měli více trpělivosti. Výsledky většinou nepřijdou okamžitě, ale stojí za to netlačit na pilu a počkat si na ně.   Naše dveře novým makléřům i franšízantům jsou neustále otevřené. Na www.procmilujiremax.cz jsme proto pro zájemce sepsali cenné rady od těch, kteří už v RE/MAX síti podnikají.