Translate with 
MENU ZAVŘÍT
13. srpna 2018

Home Staging

Věděli jste, že kvalitní home staging zvedne prodejní cenu nemovitosti až o 10 %? Přečtěte si 6 tipů, jak nemovitost vyladit k dokonalosti.

Home staging: Naučte se fígle, jak udělat nemovitost na prodej atraktivnější

Chystáte se prodávat nemovitost? A věděli jste, že ji díky pár trikům můžete prodat až o 10 % dráž? Někdy stačí pár maličkostí a nabízený dům nebo byt se hned ukáže v novém světle. Nemusíte platit za profesionály, s našimi praktickými tipy zvládnete home stagging sami.

Co je home staging?

Jedná se o přípravu nemovitosti před jejím prodejem tak, aby pro kupujícího vypadala co nejatraktivněji. Ne nadarmo se totiž říká, že první dojem je rozhodující.

Zvýší prodejní cenu a urychlí prodej

Mohlo by se zdát, že se jedná pouze o čas navíc, který musíte do prodeje investovat. Na jednu stranu opravdu strávíte aranžováním o pár hodin více, ale vyplatí se to. Je prokázáno že kvalitní home staging zvyšuje prodejní cenu. Navíc prodáte nemovitost rychleji a budete mít více zájemců.

6 Triků, jak na kvalitní home staging

Na internetu najdete stovky vychytávek, díky kterým nemovitost vyšperkujete. Některé jsou opravdu skvělé, u jiných si budete ťukat na čelo. Abychom vám ušetřili čas, přinášíme vám tipy na ty nejúčinnější.

Jděte na to přes postel

Ložnice je místo, kam si lidé chodí odpočinout, relaxovat. Na tělo i mysl má zklidňující účinky. Proto byste si na vzhledu ložnice měli dát opravdu záležet.

  • Prostěradlo a přikrývky uhlaďte tak, aby na nich nebyly záhyby
  • Povlečení vyperte ve voňavé aviváži
  • Na postel vyskládejte polštářky, které budou barevně ladit se zbytkem ložnice
  • Na nočním stolku nechte pouze lampičku a knížku, vše ostatní schovejte
  • Používejte světlé a tlumené tóny barev
  • Roztáhněte závěsy, ať do místnosti proudí co nejvíce světla

Omámení čerstvou kávou

Kdo by nemiloval vůni čerstvě namleté kávy? Je prokázané, že tato vůně v nás vyvolává pocity pohody, radosti. Před příchodem potencionálních kupců uvařte čerstvou kávu, aby provoněla místnost. Kávu jim můžete samozřejmě i nabídnout, uvidíte, že se jim na tváři usadí spokojený úsměv.

Minimalismus, to je oč tu běží

Už pěkných pár let je v kurzu minimalismus. Nechceme být zahlcení věcmi, a tak se je snažíme co nejvíce minimalizovat. Na to při přípravě nemovitosti obzvlášť myslete. Odstraňte vše, co se zdá být navíc.

V hlavní roli: světlo

Světlo dokáže hotové divy. Potřebujete, aby místnost vypadala opticky větší? Umístěte do ní zrcadlo, odstraňte závěsy a vsaďte na bílou! Je vaším cílem naopak útulnost a soukromí? Rozsviťte tlumené světlo a zapalte svíčku. Použít můžete například i závěsná světýlka.

Na detailech záleží

Pro někoho jsou to zbytečnosti, pro jiného důvod, kvůli kterému se rozhodne pro koupi. Snažte se, aby místnosti nepůsobily hole. Vdechněte jim život.

  • Na gauč dejte deku a polštářky
  • Na zdi umístěte vkusné obrazy
  • Do knihovny narovnejte pár knih
  • V kuchyni mějte truhlíky s bylinkami

Kouzlo čerstvých květin

Čerstvé květiny místnost nejen zútulní, ale hlavně jí dodají šmrnc a svěžest. Domluvte se s klientem, aby na prohlídku donesl kytici čerstvých květin nebo je doneste vy sami. Ideální volbou jsou například pivoňky či tulipány.

Netroufnete si na to? Svěřte home staging do rukou odborníků

Nepatříte mezi kreativní jedince a styling vás zrovna nebere? Nevadí, existuje řada odborníků, kteří si s vaší nemovitostí dokonale poradí. Věřte nám, že po jejich úpravách nemovitost sami nepoznáte.