Translate with 
MENU ZAVŘÍT
23. února 2018

Jak na přepis z energií? S aplikací ho zvládnete z domova za 15 minut

Jako by toho obíhání kvůli stěhování nebylo dost. Konečně jste si vybrali svůj nový domov a těšíte se už jenom na to, jak si ho zabydlíte. Místo toho vás ale čeká další papírování. Nebojte se, nakonec to taková hrůza nebude. Možná jste to netušili, ale přepis energií dnes zvládnete za 15 minut a z domova.

Časově náročné obíhání poboček je naštěstí minulostí. Pokud se při přepisu energií nechcete hnout z domova, využijte ednoduché a rychlé řešení v podobě intuitivní online aplikace. Nevadí, že o celém procesu vůbec nic nevíte – stránky jako Prepisenergii.cz vás provedou všemi nástrahami.

Ať už se stěhujete do nájmu, nebo do svého, je třeba přepis energií vyřešit s původním odběratelem. Když se však domluvíte na společném postupu a předáte si všechny potřebné doklady, stane se z této povinnosti opravdová rychlovka.

Přepis energií online: Nejprve si připravte doklady

Střídáte někoho v nájmu, nebo jste koupili byt či dům, ve kterém už před vámi někdo bydlel? Zkontrolujte v okamžiku předání aktuální stav měřidelOd původního nájemníka či majitele si vyžádejte plnou moc k přepisu energií. Potom původního odběratele pohodlně odhlásíte sami.

Kromě plné moci vám při přepisu energií pomůže pro určení technických údajů poslední vyúčtování spotřeby z místa, kam se právě stěhujete. Dále budete potřebovat číslo bankovního účtu, případně SIPO. Nutností je také doklad, který prokazuje váš vztah k nemovitosti – tedy nájemní, kupní, nebo darovací smlouva, využít můžete i výpis z katastru nemovitostí.

Máte všechny dokumenty připravené? Pusťte se do toho. Stačí otevřít stránku Prepisenergii.cz

Co dělat, když před vámi v nemovitosti nikdo nebydlel?

Stěhujete se do nového a není nikdo, od koho byste údaje o spotřebě energií převzali? Pokud je vaším novým domovem novostavba, zastane roli předchozího odběratele developer .

Může se ale stát, že energetické přípojky v novém obydlí ještě nebudou zřízené. V takovém případě navštivte nejbližší Zákaznickém centru innogy.