Translate with 
MENU ZAVŘÍT
16. října 2018

Nezačínejte od nuly, podnikejte s franšízou

Udělat krok k nezávislosti podnikáním na zelené louce, to rozhodně není pro každého. Všechno jde mnohem snáz, když máte silného partnera, který vám na začátku vyšlape cestičku a předá vám potřebné know-how. Proto se vyplatí pro rozjezd vlastního byznysu zvážit franšízu. Samozřejmě, zisk bez práce a s nulovým rizikem vám franšíza nezajistí. Přeci jenom, pořád je to byznys se vším všudy. Ušetříte ale spoustu času a vyhnete se slepým uličkám, kterými si jinak zákonitě projdete, když do toho půjdete na vlastní pěst.

Co je to franšíza? Je to způsob podnikání založený na opakování už ověřeného úspěchu. Mateřská společnost, v našem případě RE/MAX, vám a vaší společnosti umožní použít svoji obchodní značku a know-how. Franšíza vám usnadní vstup do světa byznysu Když se řekne franšíza, snad každému se jako první vybaví fastfoody v čele s McDonald's. Tím to ale zdaleka nekončí. I v Česku máte v oblasti obchodu a služeb na výběr z nepřeberného množství franšíz, které jen čekají, až to s nimi rozjedete. Platí to i pro realitní trh, kde je jedničkou RE/MAX.

  • Neinvestujete do neznáma – Franšíza znamená prověřený model podnikání, který se jen tak nevyčerpá. Riziko neúspěchu je nesrovnatelně nižší než u 100% vlastního byznysu.
  • Nepotřebujete vlastní know-how – Vašemu franšízantovi záleží na tom, aby se vám dařilo. Proto vás kompletně proškolí a všichni kolegové se s vámi rádi podělí o zkušenosti.
  • Nemusíte budovat vlastní značku – Všichni klienti hned budou vědět, s kým mají tu čest. U nás v Remaxu za vámi například stojí opravdu silný brand, který zná 9 z 10 Čechů.

V realitách máte dveře otevřené Bez ohledu na politickou a ekonomickou situaci, lidé budou chtít bydlet pořád. Zároveň ale reality málokdo kupuje nebo prodává každý den. Proto majitelé i zájemci hledají někoho, kdo jim obchod zprostředkuje a pomůže s „papírováním“ – legislativou a administrativou. A to nejlíp umí realitka. Není proto divu, že 50 % všech obchodů na realitním trhu probíhá přes realitní kanceláře. Trendy říkají, že toto číslo bude jen stoupat. Nákup franšízy do byznysu s nemovitostmi vyjde navíc výhodněji, než v jiných oblastech, například v potravinách.

6 důvodů, proč franšízovat právě s RE/MAXem

  • Máme nízké poplatky a vysoké provize – Nemusíte se bát ani vysokých měsíčních závazků, pomůžeme vám je optimalizovat
  • Budete patřit k jedné z nejúspěšnějších franšízových společností – Ve více než 80 zemích světa máme přes 120 000 makléřů
  • Uděláme vám pořádnou reklamu – Do televize, tištěných a onlinových médií i do sponzoringu dáme každý rok jen v Česku přes 15 milionů korun
  • Nemusíte se bát, že nebudete mít co prodávat – 70 % všech zalistovaných nemovitostí najdete jen na našem webu
  • Budete mít od nás plnou podporu – Kromě marketingu vám pomůžeme také s IT, legislativou a administrativou, dodavateli, lokálním marketingem, školením vás i makléřů atd.
  • Nikdy na to nejste sami – Pokud např. klient nenajde vysněný dům ve vašem regionu, klidně mu doporučte jiný ze sousedství a získejte část provize

Jako každý způsob podnikání, i franšíza má své nevýhody. S „matkou“ musíte konzultovat zásadní kroky své firmy, aby byly v souladu s celkovým směřováním celé značky. TIP: Inspirujte se reálnými příběhy našich franšízantů. Tito lidé do toho šli s námi a uspěli. Dokážete to taky.

Jak udělat první krok

Vůbec nevadí, jestli s nemáte žádné zkušenosti s franšízami ani s realitami. Žádný učený z nebe nespadl. Důležitá je vaše chuť a motivace uspět. Ozvěte se nám, domluvíme si schůzku a na ní vám vysvětlíme cokoli, co vás zajímá. Když se domluvíme, naučíme vás vše důležité.