Translate with 
MENU ZAVŘÍT
13. dubna 2017

Radek Pavlíček: Důležité je netlačit na pilu

Původním povoláním učitel začínal jako makléř v jiné realitní síti. Do RE/MAX se dostal díky stejné filozofii i osobě svého franšízanta. Přesto to chvíli vypadalo, že s profesí realitního makléře rychle skončí. Místo odchodu se však stal makléřem měsíce a dnes na tuto chvíli vzpomíná s úsměvem.

Miluji obchody, u kterých jsou klienti moje „krevní skupina“ a s nimiž jsem i po skončení obchodu v kontaktu. Vždy se s nimi rád potkám a udržuji dobré vztahy, říká makléř Radek Pavlíček z břeclavské RE/MAX Delta. Kontakty s bývalými klienty považuje za prospěšné i kvůli tomu, že díky nim se dozví o řadě dalších potenciálních klientů, kterým pak může pomoci s prodejem jejich bytu či domu.

Cesta k prodeji realit v kraji na česko-slovensko-rakouském pomezí pro Radka Pavlíčka však vedla od učitelské katedry a z druhého konce Moravy. „Vystudoval jsem učitelství, obor tělesná výchova – zeměpis a tři roky jsem učil na gymnáziu v Jeseníku, odkud pocházím,“ říká Pavlíček. V roce 2008 pověsil učitelské řemeslo na hřebík a vrhl se na prodej realit pod hlavičkou realitní kanceláře Sting. Do břeclavské RE/MAX Delta pak nastoupil v únoru 2013. Realitní branže pro něj tak nebyla žádnou novinkou, ačkoliv – jak sám říká – „je stále co se učit.“  

Zvládnu děti i práci

Pro vstup do týmu RE/MAX měl Radek Pavlíček hned trojici důvodů: líbil se mu způsob odměňování a vesměs celého fungování společnosti, jeho představy o fungování realitního trhu se velice podobaly postupům v RE/MAX a zápal a vize jeho franšízanta. „Od samotného začátku jsem věděl, že to s realitami myslím vážně a není to ten typ, který si koupí franšízu a čeká, co se bude dít,“ vzpomíná.

Radek Pavlíček se svou ženou vychovává dvě malé děti a snaží se jim věnovat co nejvíce času. Povolání makléře je tudíž pro něj ideální, že si dokáže rozvrhnout a naplánovat čas dle potřeb svých klientů i dětí. Při běžném pracovním dni vstává ráno o půl sedmé, vypraví děti do školy a školky a od 8 hodin již úřaduje ve své kanceláři. Jeho odpolední program je ještě více pestřejší a nabitější. Mezi prohlídkami nemovitostí s klienty vyzvedává děti, odváží je domů a po dalších prohlídkách si večer nalezne ještě nějaký ten na sportovní aktivity. „Večer pak do postele doslova padám,“ dodává. Jeho děti jsou prý pyšné na to, co dělá „a hlásí mně každé auto RE/MAX, které potkáme, a všímají si také všech billboardů.“

RE/MAX Delta, Radek Pavlíček

Radek Pavlíček z RE/MAX Delta  

Místo konce makléř měsíce

Podle Pavlíčka není dnes pro makléře těžké vybudovat o sobě povědomí, ale vybudovat si u lidí důvěru. „Občas se setkávám s tím, že se začínající makléři prezentují jako odborníci a profesionálové v realitách. To já neuznávám. Ano, dejte lidem ve vašem okolí vědět, že jste realitní makléř, ale podávejte informace přiměřené vašim dovednostem a schopnostem,“ říká. Jeho makléřská kariéra přitom nemusela mít dlouhé trvání. Vzpomíná, jak v době svých začátků na přelomu let 2008 a 2009 prodal za pět měsíců jediný byt. Jeho tehdejší šéf si ho pozval na kobereček, kde mu naznačil, že se asi brzy rozloučí. „Bral jsem to jako hotovou věc, přesto jsem to ještě zkusil a v tom měsíci jsem nakonec prodal ještě čtyři byty. Místo padáku jsem byl vyhlášen makléřem měsíce,“ vzpomíná. „Asi jsem s tím byl smířen a tak už jsem moc ‚netlačil na pilu’ a to se ukázalo jako dobrá strategie. A tu mimochodem praktikuji dodnes,“ uzavírá.