RE/MAX ČR: rekordní rok a plán na expanzi

Realitní trh nabírá druhý dech. Svědčí o tom nejen rostoucí ceny nemovitostí v ČR, ale i výsledky prodejů v rámci celé Evropy. Český RE/MAX zaznamenal nejvyšší nárůst obratu v historii. Síti se daří i na Slovensku, kde potvrzuje dominantní pozici na trhu.

Obrat českého zastoupení společnosti RE/MAX meziročně vzrostl o 26 procent a představuje tak částku 543 milionů korun. „Od vstupu RE/MAX na tuzemský trh vykazujeme kontinuální a zdravý růst. Současně se daří zvyšovat produkci na makléře, což je velkou motivací pro celou síť,“ říká David Krajný, prezident RE/MAX pro ČR a SR. „Potvrzuje se, že naše rozhodnutí pracovat pouze s exkluzivními smlouvami bylo správné,“ dodává Krájný.

Dobrá nálada na trhu

Skvělé výsledky souvisí s celkovou kondicí realitního trhu v ČR. „Poslední rok byl v mnoha ohledech mimořádný. Nicméně tak vysoký růst obratu je v rámci českého trhu raritou,“ dodává David Krajný. Silný zájem o nové bydlení podporují extrémně nízké úrokové sazby a pozitivní ekonomický výhled. Lidé, kteří odkládali rozhodnutí pořídit si nové bydlení, tak v posledních měsících činí. Největší poptávka je po takzvaných startovacích bytech 2+kk/2+1 do 55 m2. Kupují je zejména mladí lidé a investoři do nemovitostí, kteří byty dále pronajímají.
Velký zájem o reality potvrzují i čísla za RE/MAX Europe. Podle jejich odhadů by současný trend měl pokračovat i v roce 2016. Zajímavé přitom je, že v rámci jednotlivých zemí zažívá velký rozmach trh ve Španělsku nebo Itálii, což jsou země, které byly v minulosti silně postiženy takzvanou realitní krizí.

RE/MAX v číslech

Obrat 2015 meziročně vzrostl o 26 %
Hrubý provizní obrat 2015 představoval 543 milionů
Hodnota prodaných nemovitostí 2015 byla okolo 15 miliard
Podíl na trhu ČR představuje 18 %

RE/MAX má v České republice 113 kanceláří a 17 kontaktních míst.
Na českém území působí pod hlavičkou RE/MAX více než 1200 realitních makléřů.
V nabídce má v průměru 10 000 unikátních nemovitostí.

Na Slovensku RE/MAX dominuje

Velmi dobré výsledky vykazuje síť i na Slovensku. Na tamním trhu je RE/MAX jednoznačným leaderem a svoji pozici si dále upevňuje. V letošním roce vytvořila síť druhý nejlepší výsledek v historii firmy. Zastupuje tak více než deset procent trhu realitních kanceláři.

Více poboček a silnější zastoupení

Hlavním cílem RE/MAX ČR pro následující období je výrazný růst v distribuci. I proto v roli konzultanta nově působí ve vedení společnosti Petr Pečenka, bývalý šéf prodeje Škoda Auto. „Úspěšně jsme zvládli vnitřní přechod na exkluzivní smlouvy, zavedení nových procesů zvyšujících kvalitu servisu a nyní je čas na expanzi. Hlavním úkolem pro letošní a další roky je navýšení počtu poboček a budování dalších zastoupení v doposud slabších regionech,“ vysvětluje David Krajný.

Společnost RE/MAX byla již po třetí za sebou vyhlášena magazínem Entrepreneur nejlepší realitní franšízou. RE/MAX ČR obhájil pro rok 2016 ocenění Superbrands.

Společnost RE/MAX působí na českém trhu od roku 2005. V České republice je otevřeno 113 kanceláří a 17 kontaktních míst ve kterých pracuje 1 200 makléřů. V nabídce RE/MAX je v průměru 12 000 unikátních nemovitostí. Na slovenském trhu disponuje realitní síť 46 otevřenými kancelářemi ve kterých pracuje 280 realitních makléřů. Od roku 2015 je RE/MAX členem ARK ČR.