RE/MAX expanduje do Číny

Skupina RE/MAX rozšiřuje svoji působnost o čínský trh. V uplynulých dnech byla prodána masterfrančíza pro celou Čínu. První kanceláře by měli vzniknout nejpozději začátkem roku 2013.

Celosvětově se skupině daří zvyšovat jak celkový obrat, tak počet poboček. Nejlépe si, z hlediska meziročního nárůstu obratu, vede Jižní Afrika. Evropa i přes ekonomické problémy zaznamenala 13ti procentní navýšení obratu. RE/MAX CZ zvýšil za první pololetí obrat o 10%.

Ke vstupu na čínský trh:

Společnost RE/MAX prodala v minulých dnech licenci na otevření poboček v Číně. Tímto oficiálně začíná dlouho připravovaný vstup na tamní trh. Nyní budou postupně probíhat konkrétní kroky k otevření prvních kanceláří. Ty by měly vzniknout nejpozději začátkem roku 2013.

Nová skupina pod hlavičkou RE/MAX má možnost oslovit trh se zhruba 1,3 miliardy obyvatel. „Čínský trh je obrovská příležitost. Jen pro představu: existuje zde zhruba 130 měst s více jak jedním milionem obyvatel. Stále sílící střední třída začíná být náročnější na životní styl a umí ocenit kvalitní bydlení. Vzniká tedy velmi zajímavý prostor pro naše aktivity,“ komentuje vstup na čínský trh David Krajný, majitel licence pro ČR, SR a Maďarsko. Skupina plánuje postupné ovládnutí trhu s cílem stát se jedničkou mezi oficiálně licencovanými realitními kancelářemi na trhu.

Výsledky za první pololetí:

RE/MAX CZ zaznamenal v červenci nárůst o 25% oproti předchozímu období. To je historicky nejlepší červencový výsledek v historii firmy.

Za první pololetí 2012 představuje celkový růst obratu oproti loňskému prvnímu pololetí zhruba 10% a zvýšil se na 226 milionů korun.

„To, že i v době složité hospodářské situace dokážeme zvyšovat obrat považuji za skvělé. Je to důkazem, že naši makléři poskytují špičkový servis a dokáží svým klientům přinést zásadní přidanou hodnotu, “ říká David Krajný.

Skupina RE/MAX i přes obavy o vývoj celosvětové ekonomiky vykazuje výborné výsledky. V prvním pololetí vzniklo 300 nových frančízových podniků.

Největší nárůst prodejů prožívá Jižní Afrika, která zaznamenala 75% nárůst tržeb. V Evropě bylo za první pololetí dosaženo růstu tržeb o 13%.

Společnost RE/MAX působí na českém trhu od roku 2005. Disponuje 117 otevřenými kancelářemi s téměř 1 200 makléři, v nabídce má v průměru 15 000 unikátních nemovitostí. Společnost RE/MAX byla založena roku 1973 v americkém Denveru a dnes je leaderem na světovém trhu s nemovitostmi. Pracuje formou franšízingu. Společnost RE/MAX má 6299 kanceláří, právně a finančně nezávislých subjektů situovaných v 90 zemích světa. RE/MAX je zkratkou pro Real Estate Maximum a vyjadřuje tak hlavní moto společnosti – maximální služby pro majitele realitních kanceláří, realitní makléře a zákazníky