Translate with 
MENU ZAVŘÍT
1. března 2021

Aktuální opatření s ohledem na koronavirus

Vážení klienti,

události posledních dní související s dalším uzavřením provozoven a omezením pohybu značně zkomplikovaly řadu služeb v České republice. I přes složité podmínky jsme pro Vás připraveni nadále poskytovat servis té nejvyšší kvality. Naši makléři mají kapacitu a prostor s Vámi především díky online nástrojům řešit veškeré požadavky, které v této době mohou nastat.

Z minulosti víme, že realitní trh se ani ve ztížených podmínkách nezastaví. S ohledem na zkušenosti z loňského roku jsme připraveni a naši profesionální makléři dokáží fungovat i ve ztížených podmínkách. Pojďme se podívat na situaci u jednotlivých kategorií:

Pronájmy: 

Zde je situace nejsložitější. S ohledem na aktuální opatření je sice možné pořádat prohlídky, ovšem za velmi přísných hygienických pravidel. Pokud k tomu nejste nuceni okolnostmi (například v případě, kdy vám končí nájemní smlouva a nutně potřebujete najít jiné bydlení), je vhodné počkat. Majitelé bytů, kteří mají své nemovitosti v nabídce, také ve většině případů čekají na uvolnění opatření. Z důvodu zajištění bezpečnosti a zdraví Vám stejný postup doporučují i naši makléři. To samé platí i pokud se obáváte poklesu cen. V nejbližší době neočekáváme žádnou zásadnější změnu v cenách nájemního bydlení napříč republikou.

Pokud je Vaše situace natolik složitá, že vyžaduje okamžité řešení, jsme schopni za přísných bezpečnostních opatření zajistit řešení i v této době.

Prodej nemovitosti: 

I přes současná opatření prodej nemovitostí nadále probíhá. I za ztížených podmínek jsme schopni zajistit velmi přesná data o nemovitosti, velikosti pozemku, zastavěné ploše a vyhledat si další podrobnosti na katastru nemovitostí. Díky online mapám umíme ověřit okolí nemovitosti z hlediska dostupnosti, občanské vybavenosti a dopravní situaci. Cenové mapy nám zase pomohou ověřit relevantní hodnoty nemovitostí v okolí. Kromě toho jsme samozřejmě připraveni zajistit pro vyklizenou nemovitost profesionální nafocení, 3D virtuální prohlídku, homestaging a připravit komplexní marketing nemovitosti tak, abychom Vaši nemovitost prodali za tu nejlepší cenu.

Nemusíte se tedy obávat svěřit se do péče našich makléřů. I za nouzového stavu jsou připraveni Vám pomoci s prodejem, jeho přípravou nebo třeba jen konzultací. 

Cesty mimo okres:

Oproti loňskému roku jsou výrazně omezeny cesty mimo vlastní okres. V případě, že kvůli uzavření smlouvy, z důvodu prodeje nebo jiného naléhavého stavu nutně potřebujete osobní schůzku s makléřem, je možné se domluvit na tom, aby Vám pro tento účel zaslal potvrzení. Stejně tak Vás naši makléři mohou požádat o zaslání potvrzení, že pro Vás vykonávají činnost realitního zprostředkování a na jejím základě musí vycestovat mimo hranice svého okresu.

Buďme online:

Většinu aktivit dokáží naši makléři vyřešit online. Díky dálkovému přístupu do katastru nemovitostí jsme schopni zajistit velmi přesná data o nemovitosti, velikosti pozemku, zastavěné ploše apod. Díky online mapám umíme ověřit okolí z hlediska dostupnosti, občanské vybavenosti a dopravní situaci. Díky cenovým mapám jsme zase schopni ověřit relevantní ceny v okolí. Za pomoci těchto nástrojů jsme schopni ocenit Vaši nemovitost na základě zaslaných fotografií úplně stejně, jako bychom byli na prohlídce osobně.

Kupující zase ocení virtuální a video prohlídky, kterým dlouhodobě věnujeme velkou pozornost. S makléřem se lze domluvit na doplnění dalších vizuálních nástrojů, které klientům pomůžou s lepší orientací při rozhodování o výběru nemovitosti.

Uvědomujeme si, že zažíváte složité a náročné dny. Budeme dělat vše pro to, abychom Vám pomohli toto období co nejlépe překonat. Věříme, že společně, s nadhledem a zodpovědným přístupem toto období brzy překonáme.

Váš tým RE/MAX