Translate with 
MENU ZAVŘÍT
25. dubna 2019

Dobrý makléř se vždy vyplatí - první příběh.

Pokud prodáváte nebo kupujete nemovitost, jako první otázku určitě řešíte, zda to zvládnete sami nebo si necháte pomoci od realitního makléře. I když se to na první pohled nezdá, proces prodeje i koupě nemovitosti je celkem složitý a dobrý odborník se v tomto případě vždy vyplatí. Dobrý realitní makléř navíc dokáže vyřešit i složité situace, které se zdají beznadějné. Přinášíme tři příběhy, kterak makléři realitní společnosti RE /MAX dokázali svým klientům pomoci ve zdánlivě neřešitelných situacích.

Příběh první: pomoc v časové tísni

Před nedávnem jsem prodávala nemovitost. Prodej probíhal ve velmi vypjaté situaci. Mladá rodina s dítětem si koupila byt financovaný z části z hypotéky a část peněz si vypůjčila od rodičů. V dané lokalitě se rychle zabydleli a byli velmi spokojení. Po několika letech se ale situace zásadně

změnila. Rodiče potřebovali peníze nečekaně vrátit, a to rychle. Mladá rodina se najednou ocitla nejen v časové tísni, ale i ve velmi složité situaci. Byt jim vyhovoval, stejně jako lokalita. Syn chodil nedaleko do školy a i rodiče měli poblíž svého domova práci a nechtělo se jim bydlení měnit.

V této situaci mě oslovili, aby se mnou celou situaci zkonzultovali a rovněž abych jim pomohla nemovitost prodat. Měli jsme několik možností, ale většina z nich obnášela stěhování. Kromě toho bychom měli k dispozici jen omezené finance, takže nový byt by byl nejen menší, ale také v nevyhovující lokalitě. Zkusili jsme tedy inzerovat prodej bytu s podmínkou, že by v něm dále bydleli současní majitelé v nájmu.

Zakrátko se nám opravdu podařilo celou situaci vyřešit. Za velmi příznivou cenu se podařilo byt prodat s podmínkou nájemního bydlení v tomto bytě pro moje klienty. Nakonec byli všichni spokojení: kupující měl solidního nájemníka, prodávající peníze pro rodinu zpět a měli bydlení, na které jsou zvyklí. Celá transakce tak dobře dopadla.