Translate with 
MENU ZAVŘÍT
2. května 2019

Dobrý makléř se vždy vyplatí - poslední část.

I když se to na první pohled nezdá, proces prodeje i koupě nemovitosti je celkem složitý a dobrý odborník se v tomto případě vždy vyplatí. Dobrý realitní makléř navíc dokáže vyřešit i složité situace, které se zdají beznadějné. Přinášíme tři příběhy, kterak makléři realitní společnosti RE /MAX dokázali svým klientům pomoci ve zdánlivě neřešitelných situacích.

 

Od zoufalství ke spokojenosti 

Loni jsem řešila prodej bytu jedné starší paní, která po ovdovění upadla do exekucí. Tato paní našla svého manžela mrtvého v obýváku a následně byla nějakou dobu hospitalizována na psychiatrické klinice. A kvůli této hospitalizaci neplatila. Protože jejich manželství bylo bezdětné, neměla ani nikoho, kdo by jí v této situaci pomohl. Když se paní pak vrátila do svého bytu v Praze, družstvo domu, kde bydlela, ji chtělo kvůli neplacení vyhodit z bytu. V této situaci jsem tedy zasmluvnila byt na prodej, do družstva jsem byla domluvit výši dluhu, abych se s nimi domluvila, jakou částku dostanou, až se byt prodá. Zároveň jsem je trošku vychovávala, jak mohou vyhodit z bytu vdovu, která k dluhům přišla takovým způsobem.

Nakonec se byt podařilo prodat a všechny tři exekuce uhradit. Musela jsem najít takové kupující, kteří přistoupili na smlouvu o smlouvě budoucí, aby uvolnili část peněz před předáním bytu, čímž se vymazaly exekuce a dluh u družstva, pak až byl možný přepis. Kupující měli trpělivost a také ohledy.

Celkem prodej trval tři měsíce. Mezitím se podařilo kolegům z Dobříše sehnat pro paní byt nedaleko její kamarádky.

Z prodeje pražského bytu se tedy uhradily nejen exekuce, ale i nový byt v Dobříši, a ještě klientce nějaké peníze na přilepšenou zbyly. Nutno podotknout, že paní je ve svém novém bytě velmi spokojená.

Tento případ je ukázkovým příkladem toho, jak dobře funguje spolupráce velké realitní sítě, jako je RE/MAX.