Translate with 
MENU ZAVŘÍT
24. března 2020

Jak fungují naši makléři v posledních dnech?

Realitní trh je ovlivněn aktuální situací s koronavirem. Ani my nechceme nic podceňovat a proto jsme přijali velmi vysoká bezpečnostní opatření. Přesto jsou naši makléři připraveni vám pomoci v jakékoli situaci a to prostřednictvím on-line nástrojů. Jak ukazují zkušenosti z prvních dní fungování, trh se nezastavil a naši profesionálové se rychle přizpůsobili novým podmínkám. Pojďme se podívat na situaci u jednotlivých kategorií: 

Pronájmy:

Zde je situace nejsložitější. S ohledem na stále platící opatření není možné pořádat klasické prohlídky. Pokud k tomu nejste nuceni okolnostmi, například v případě, kdy vám končí nájemní smlouva a nutně potřebujete najít jiné bydlení, je vhodné počkat. Majitelé bytů, kteří aktuálně mají své nemovitosti k dispozici, také většinou čekají na uvolnění opatření. Stejný postup vám, v rámci zajištění bezpečnosti a zdraví, doporučují i naši makléři.

V nejbližší době nečekáme v žádném regionu zásadní dopad na ceny nájemního bydlení. Trh se dočasně pozastavil, ale jakmile se opatření opět uvolní, vrátíme se k běžnému režimu a stávající cenové mapy se zásadním způsobem přepisovat nebudou. Nemusíte se tak obávat, že byste ihned po skončení současných opatření narazili na závratný růst cen nájmů.

Prodej nemovitosti:

I přes současná opatření prodej nemovitostí nadále probíhá. Naši makléři za poslední dny nabrali do nabídky několik desítek nových nemovitostí, které už teď najdete na našem realitním portálu www.remax-czech.cz. I za ztížených podmínek jsme schopni zajistit velmi přesná data o nemovitosti, velikosti pozemku, zastavěné ploše a vyhledat si další podrobnosti na katastru nemovitostí. Díky online mapám umíme ověřit okolí z hlediska dostupnosti, občanské vybavenosti a dopravní situaci, cenové mapy nám zase pomohou ověřit relevantní ceny v okolí. Kromě toho jsme samozřejmě připraveni pro prázdnou nemovitost zajistit profesionální nafocení, 3D virtuální prohlídku, homestaging a celkově zajistit komplexní marketing nemovitosti tak, aby vaši nemovitost prodali za tu nejlepší cenu.

Nemusíte se tedy obávat svěřit se do péče našich makléřů. I za nouzového stavu jsou připraveni vám pomoci s prodejem, přípravou nebo třeba jen konzultací. 

Hypotéční trh:

ČNB snížila úrokové sazby o 0,5 %. Nicméně jak máme potvrzeno od kolegů z RX Finance, žádná z komerčních bank se nechystá v nejbližší době snižovat úrokové sazby u hypoték. Navíc se prodlužuje doba zpracování hypotéčního úvěru. Klienti musí počítat s tím, že většina bankéřů pracuje v režimu home office a schvalování úvěru tak může nabírat prodlev. Naši kolegové z RX Finance jsou vám ale kdykoli k dispozici, ať už potřebujete poradit s aktuální situací, uvažujete o refinancování nebo naopak potřebujete vyřešit odklad splátek u hypotéky kvůli tíživé situaci.

#Jsmevtomspolu

Váš tým RE/MAX