Translate with 
MENU ZAVŘÍT
30. června 2022

Jak si vybrat makléře pro prodej nemovitosti?

Prodej domu není jen tak. Musíte mít připravenou dobrou strategii inzerce, komunikovat s desítkami zájemců, kteří pravděpodobně budou volat i v nevhodných okamžicích. Budete se potýkat se zájemci, kteří mohou smlouvat. Když najdete bonitního kupce, čeká vás příprava smluv… Ale jak nic nepokazit? Existuje jednoduché řešení - šikovný makléř!

 

Prodej nemovitosti prostřednictvím realitního makléře

V prodeji bytu či domu prostřednictvím realitního makléře spatřujeme několik výhod. První z nich je to, že se nemusíte o nic starat. Makléř za vás nemovitost připraví na focení, vymyslí strategii prodeje, vybere nejvhodnější prezentaci inzerce, případně vám poradí, co je třeba upravit. Poté komunikuje se zájemci, se kterými následně zajistí prohlídky. Makléři znají potřeby kupujících, dokáží tedy lépe prezentovat výhody a obhájit cenu nemovitosti.

 

Později makléř připraví smlouvy spojené s prodejem a převodem. Poradí klientovi i kupujícímu, co je třeba zařídit pro hladký průběh dokončení obchodu.

 

Jak poznat dobrého realitního makléře?

Dobrý realitní makléř vám pomůže nejenom s přípravou nemovitosti na prodej, vyřešením příslušné administrativy, ale bude schopen poradit se stanovením tržní ceny nemovitosti.

Smlouva s realitní kanceláří by měla být srozumitelná, a pokud některé její části odkazují na zákony či další dodatky, dobrý makléř vás s nimi detailně seznamí. Bude Vás informovat o tom, za jakých okolností vás může zastupovat, a kdy bude potřeba váš souhlas. Smlouva zcela jasně obsahuje také informace o všech poplatcích a jejich splatnosti.

 

Prodej domů v rukou realitky

Věříme, že prodej bytu či domu prostřednictvím profesionálního makléře ze sítě RE/MAX bude pro prodejce nemovitosti vždy příjemným zážitkem. Vaše ušetřené starosti jsou jednou z našich nejlepších odměn.