Translate with 
MENU ZAVŘÍT
18. listopadu 2020

Jak vypadá vysněný dům?

Představu o ideálním domovu má každý. Pro někoho je nejdůležitější co největší zahrada, pro jiného zase velký obývák spojený s kuchyní, který vytvoří srdce celého domu. Každý má preference trochu odlišné, ale většina zájemců o nový dům se řídí podle několika zásadních věcí. U zahrady kupci upřednostňují například více soukromí na úkor rozlohy. Důležité jsou také dvě koupelny.

Dvě koupelny jako nutnost, garáž je navíc

„Ideální dům v současné době představuje stavba o dispozici 5+kk. Tedy dva dětské pokoje, ložnice, obývák spojený s kuchyní a jedna pracovna. Většinou jsou již podmínkou kupujících dvě koupelny. Naopak garáž již tak důležitá není. Hlavní je možnost parkování buď před domem nebo na pozemku. Ale kupující se spokojí s parkovacím stáním a nepotřebují nutně garáž.

Novostavba = ideál

Zatímco se v minulosti kupovaly domy před rekonstrukcí, dnes kupující chtějí zrekonstruovaný dům či rovnou novostavbu. Ideální dům je maximálně 10 let starý, starší domy už příliš vyhledávané nejsou. Už dávno je tak pryč doba, kdy si lidé nejdříve koupili dům a následně se pustili do velké rekonstrukce, často i svépomocně. Dnes chtějí mít kupci všechno opravené a připravené k bydlení, i za cenu vyšší ceny.

Pozemek okolo domu podle makléře nemusí být velký, zájemci si vybírají zahradu podle jiných priorit. Neřeší se tolik velikost, běžně stačí pozemek okolo 500 metrů, kam se vejde místo na posezení, terasa, případně bazén a trampolína pro děti. Důležité je soukromí, což je velký argument pro koupi domu na místo bytu. Samozřejmě platí, že čím dražší dům, tím větší pozemek se očekává. Proto je občas problém najít kupce pro drahé a jinak luxusní domy v centrech měst, které ale stojí na minimálním pozemku.

Hledat svůj vysněný domov není vždy snadné a nějakou dobu trvá, než si zájemci vyberou. I proto je jednodušší obrátit se na realitního makléře, který pomůže zorientovat se v moři nabídek a inzerátů. Pokud právě hledáte svůj vysněný domov, můžete se podívat na nejnovější nabídku domů v RE/MAX: https://www.remax-czech.cz/reality/domy-a-vily/prodej/