Translate with 
MENU ZAVŘÍT
23. dubna 2019

Jaké jsou výhody koupě nemovitosti s realitním makléřem?

Chystáte se na koupi nemovitosti a zvažujete, jestli využít služeb realitního makléře? Nákup nemovitosti se může zdát na první pohled jako velice snadná záležitost, ale už na ten druhý odhalíte, že přináší i řadu nástrah a komplikací. S čím vším vám pomůže realitní makléř?

Makléř vám šetří čas

Výhoda spolupráce s profesionálním realitním makléřem je zejména v obrovské úspoře času. Na základě společné dohody vám makléř dokáže vybrat několik nemovitostí, které by vás měli zaujmout. Zároveň zajistí prohlídku, domluví se s majiteli na všem potřebném a vy jen ve stanovený čas přijedete na domluvené místo. Díky spolupráci s ostatními kolegy v kanceláři má navíc realitní makléř i přístup k daleko většímu počtu nemovitostí než jste schopni najít na internetu. Často se tak můžete dostat k zajímavé nabídce ještě dříve, než se objeví inzerát.

Vyhledá vhodnou lokalitu

Představte si situaci, kdy vybíráte byt v cizím městě. Bude ona lokalita opravdu splňovat všechny představy o bydlení? Dokážete si sami ověřit, jak je plánován další rozvoj okolí domu? Co když pod okny vámi favorizovaného bytu měl být namísto parku vyrůst supermarket? To vše je schopný realitní makléř zjistit a vybrat takové místo, které splňuje všechny vámi předem stanovená kritéria.

Prověří cenu

Další otázkou je samozřejmě cenový strop. Vaše nové bydlení musí splňovat určité požadavky a zároveň cena musí odpovídat aktuální situaci na trhu. Jenže představy o ceně má jiné prodávající a jiné kupující. Jak zjistíte, zda je cena skutečně reálná a odpovídá kvalitě dané nemovitosti? Nedá se najít podobný byt ve stejné lokalitě za lepší cenu? A co když je byt předražený? Přesně pro takové případy je důležité mít se na koho obrátit. Makléři znají reálnou cenu nemovitostí a jsou schopni v takových případech poradit.

Zajistí kompletní služby

Zajištění prohlídky nemovitosti, pomoc právního oddělení při kontrole veškerých smluvních dokumentů nebo převzetí nemovitosti jsou další důležité aktivity, kterým je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Kvalitní realitní makléř je schopen všechny tyto kroky ohlídat a zajistit jejich bezchybné provedení. Dobrý makléř vám také pomůže vybrat financování, zajistí pojištění nemovitosti a dohlédne na převod vlastnických práv v katastru nemovitostí. Nemusíte se tak bát, že místo vysněného bydlení skončíte bez peněz i bez nemovitosti.