Translate with 
MENU ZAVŘÍT
25. července 2017

Možnost plánovat si vlastní čas je neocenitelná

Majitelka franšízy RE/MAX Air Lenka Stránská se k prodeji realit dostala přes práci hypotéční makléřky, které se věnuje již deset let. Největším lákadlem na práci makléře pro ni je pocit, když někomu pomůže pořídit si domov.  

Jak vypadá váš běžný pracovní den?

V naší profesi je naštěstí každý den jiný. Nicméně ten, kdo chce být úspěšný, pracuje od rána do večera. A mnohdy i o víkendu…  

Co vás přivedlo k povolání makléře?

Nebudu tvrdit, že jsem chtěla být realitní makléřkou od malička. K profesi realitní makléřky jsem se dostala přes práci hypoteční makléřky, kterou dělám bezmála již deset let.  

Co jste od tohoto kroku očekávala?

Ten pocit, že jste někomu pomohl pořídit si domov, mě naplňuje.  

Jaké byly vaše začátky u společnosti RE/MAX?

Mé začátky… No určitě nebudu říkat, že šlo vše jako po másle. Toto podnikání, stejně jako každé jiné, pokud ho chcete dělat dobře, vyžaduje spoustu času, energie a optimismu k překonání počátečních nezdarů. V takovém případě se však můžete spolehnout na pomoc mateřské sítě.  

Proč jste si vybrala právě ji?

Výběr svého partnera jsem prováděla velmi zodpovědně a měla jsem několik schůzek s předními hráči na českém realitním trhu. Rozhodujícími faktory se nakonec staly světová známost značky jako lídra na realitním trhu, naprostá profesionalita makléřů a důvěra, kterou klienti mohou mít v nás, jako nositele této značky.  

V jakém odvětví nebo společnosti jste působila před nástupem do realitní branže?

Jsem již několik let majitelkou franšízy Gepard Finance, která získala ocenění Czech Superbrands 2017 a v tomto odvětví nadále působím.  

Jak těžké je v dnešní době pro začínajícího makléře vytvořit o sobě veřejné povědomí?

V dnešní době internetu a se správným vedením, se dá říct, že to není nijak složité. Stejně tak snadno si ale makléř může své jméno rychle zničit.

Jak velkou motivací pro práci v realitách je možnost vydělat si opravdu slušné peníze a na druhé straně možnost si plánovat čas?

Pro mě, jakožto matku je taková možnost opravdu výborná. Peníze sice nejsou všechno, ale bez nich to nejde. A možnost plánovat si svůj čas? To je neocenitelné!  

Jak se dařilo franšíze, kterou vedete, v loňském roce?

Ačkoliv jsme teprve na začátku, nemohu si stěžovat na nezájem klientů.  

Kolik máte spolupracovníků?

V současné době jsme tři aktivní makléři. Neustále ale rozšiřujeme svůj tým, hledáme vhodné kandidáty a cílem pro tento rok je nábor ještě minimálně osmi makléřů, obsazení pozice asistentky a manažera kanceláře.  

Podle čeho si své spolupracovníky vybíráte?

Nejdůležitějším parametrem při výběru je charakter toho, kdo přede mnou sedí. Rozhoduje tedy zejména to, jestli si navzájem „sedíme“ – to ostatní se dá naučit, když je vůle.  

Co říká na vaše povolání rodina? Máte děti?

Děti mám dvě a má rodina se mne snaží maximálně podporovat ve všem co dělám. Ve zkratce řečeno, mám prostě štěstí.