Translate with 
MENU ZAVŘÍT
24. září 2018

Pohádkové domy slavných: Jak bydlí Leonardo DiCaprio nebo David Copperfield?

Proslulý mág nechal zmizet půl miliardy korun za nejdražší vilu ve Vegas, na svých haciendách nešetřili ale ani další slavní. Kdo si potrpí na luxus a kdo zase dává přednost vytříbené architektuře?

Luxusní sídlo v Las Vegas, malebný domek v Kalifornii nebo komplex v Hollywood Hills? Kdo má vlastní přístav a kdo koupil ostrov? Nahlédneme pod pokličku domů, jejichž majitelé patří mezi nejznámější celebrity světa!

Vlastní kinosál, wellness i posilovna: Tak si bydlí David Copperfield

Už je tomu rok od doby, kdy nejslavnější mág utratil v přepočtu více než půl miliardy korun za nejdražší vilu v Las Vegas. Ta se nachází v ulici Billionaire Road, která je známá právě těmi nejdražšími domy ve Vegas. A co vila skrývá? Nachází se v ní například kinosál, luxusní wellness, posilovna, ale i přepychový bazén s neviditelnými okraji. Také zde stojí 4 domy pro hosty.

Na tento dům by člověk žijící v Česku s průměrným platem šetřil více než 1500 let. V případě, že by ho tento dome omrzel, se může David Copperfield přestěhovat na svůj vlastní ostrov Musha Kay, který se nachází v jižních Bahamách. Na jeho ostrov si můžete zajet na dovolenou i vy! Připravte si však zhruba 800 000 Kč na noc.

„V pracovně mám dřevěný stůl, který mě nabíjí energií,“ prozradila Jennifer Aniston

Tato slavná a lidmi velmi oblíbená herečka bydlí v designovém skvostu v Kalifornii. Spolu s ní tento luxus obývá její přítel Justin Theroux a jejich tři psi. Jennifer v rozhovoru pro zahraniční web Architecture digest uvedla, že kdyby nebyla herečka, rozhodně by se stala designérkou domů. A jistě není daleko od pravdy, protože jejich dům je zařízen velmi vkusně a do detailu. Převládá v něm kombinace dřeva, kůže a chromu. Tato kombinace vytváří luxusní, ale zároveň útulný dojem.

Jennifer trvala na tom, aby v domě bylo co nejvíce světla. Všude jsou proto velká, francouzská okna. V domě se nachází například relaxační koupelna, které dominuje mramorová vana. Z koupelny je možný průchod na malou zahrádku, která představuje oázu klidu. V tomto duchu je zařízena i hlavní zahrada, ve které najdeme například zenové prvky nebo pagodu. Nechybí ani bazén a venkovní posezení. Hlavní dominantou domu je pracovna, do které si Jennifer nechala vyrobit mohutný dřevěný stůl, ze kterého prý čerpá energii.

Efekt Barbry Streisand: V roce 2003 byly na internetu zveřejněny snímky domu známé americké zpěvačky a herečky Barbry Streisand. Tu to velmi pobouřilo a stránku, která fotografie zveřejnila, zažalovala. Chtěla si tak chránit své soukromí. Paradoxně to však způsobilo naprostý opak. Dům Barbry Streisand se stal ve vyhledávačích oblíbeným výrazem a fotky jejího domu se velmi rychle šířily.

V hlavní roli: Leonardo DiCaprio

Lamač dívčích srdcí vlastní více než 6 objektů po celém světě. Mezi ně patří například i ostrov blízko Belize. S tímto ostrovem má velké plány. Chtěl by chránit místní ekosystém a zbytečně ho nezatěžovat. S tím mu pomáhá jeho poradce Paul Scialla.

Mezi jeho další majetek patří luxusní dům v Palm Springs. Z něj má Leonardo výhled na hory, ale i na poušť. Celý dům je prosluněný díky francouzským oknům, stropy jsou obloženy dřevem. Leo si může zajít do vlastního baru, na tenisové kurty a nechybí ani bazén. K dispozici je zde i dům pro hosty.

A těmi hosty nyní můžete být i vy, DiCaprio totiž tento skvost pronajímá za 82 000 Kč na noc. Dále vlastní byty v centru New Yorku, bungalov na Malibu. Třešničkou na dortu je komplex v Hollywood Hills, který si Leonardo koupil od Madonny. Komplex poskytuje veškerý možný servis, včetně basketbalového hřiště.

Tenisové kurty a vlastní molo: Jak bydlí Enrique Iglesias?

Jeden z nejslavnějších zpěváků se usadil v Miami. Na pobřeží zakoupil honosný dům, který se pyšní vlastním molem. Enrique si tak může kdykoliv udělat projížďku na své zbrusu nové jachtě. Také jako jediný dům v okolí poskytuje výhled na celé Miami. Dům je zařízen ve světlém, elegantním stylu.

Kromě posilovny je zde také vinný sklípek, který skrývá vzácné lahve toho nejlepšího vína. K domu vede soukromá příjezdová cesta, takže se Enrique nemusí bát o nedostatek klidu a soukromí.