Translate with 
MENU ZAVŘÍT
8. dubna 2020

Pozvěte Velikonoce do vašich domovů

Velikonoce, oblíbené svátky jara už pomalu klepou na dveře. Tak si je pojďme zpříjemnit nejvíce co to jde. Přivítejte Velikonoce novou výzdobou vašeho domova. Vytvořte si jednoduchou a rychlou dekoraci, která navodí svěží jarní atmosféru plnou pestrých barev a vůní.

Velikonoce jsou hned po Vánocích naším nejoblíbenějším svátkem. Po chladné, tmavé zimě si s příchodem jara užíváme první teplé dny zalité sluncem. Velikonoce přímo vybízejí tuto jarní krásu přenést i domů. Inspirujte se našimi tipy na rychlou velikonoční výzdobu.

Provoňte domov čerstvými květy

Jaro je především o svěžích vůní. Zaručeným způsobem, jak na jaře oživit interiér, jsou tak květiny. Mezi ty jarní patří například hyacinty. Máte-li živý hyacint, ozdobte jeho zeminu v květináči například prázdnými vaječnými skořápkami, které jste před tím vybarvili akrylovými barvami v pastelových odstínech. Řezané hyacinty zkombinujte do vázy s rašícími jarními větvičkami. Vznikne tak velice přirozená dekorace. Další alternativou jsou bohaté kytice kombinující různé jarní květy, jako jsou narcisy, konvalinky, tulipány, fialky či modřence.

Ozdobte si dveře

Vstupní dveře ozdobte velikonočním věncem. Můžete si koupit buď již hotový nebo si snadno vytvořte svůj vlastní originál. Krásně vypadají věnce vytvořené z mladých větviček a proutí, nebo z dřevěných koleček nařezaných z polínek břízy, využít můžete také tradiční slaměný korpus na tvorbu adventních věnců. K tvorbě vám postačí základní komponenty – především tavná pistole a různá dekorace jako jsou sušené květiny, zlatý déšť, mašličky, skořápky a další.

Velikonoční svíčky

Krásnou dekorací jsou také svíčky z vaječných skořápek, které krásně ozdobí rodinný stůl. Do skořápek odlijte vosk ze zbytků svíček, využijte z nich i knot. Jednotlivé svíčky ze skořápek dejte na servírovací tác a dozdobte ho podle vaší fantazie – například mechem, větvičkami, živými květy a dalšími přírodními materiály.

Inspirujte se u sousedů 

U našich německých sousedů je tradicí takzvaný Ostereierbaum, strom ozdobený velkým množstvím vyfoukaných a krásně nazdobených vajíček. Pokud nechcete zdobit celý strom na zahradě, můžete si dát pár větví mladé břízy do vázy a ozdobit je vyfoukanými vajíčky, které zavěsíte na barevné mašle. Pokud nemáte tolik vajec, můžete větvičky ozdobit svoji vlastní dekorací, se kterou vám určitě rády pomohou i vaše děti. Společně pomalujte z větve nařezaná malá kolečka malými králíčky, kuřátky nebo květy. Za použití vrtačky do dřevěných koleček udělejte dírku, kterou protáhněte barevnou stuhu na pověšení. Uvidíte, že výrobou této dekorace se krásně zabaví celá rodina.

Jarní pozdrav pro babičku a dědečka

Současná situace většině z nás neumožňuje strávit jarní svátky v širokém rodinném kruhu, proto potěšte své prarodiče a pošlete jim doma vyrobené velikonoční přání. Babičku a dědečka to zahřeje u srdce a děti výroba přání určitě zabaví. Vystačí si jen se čtvrtkou na tvorbu samotného přání, barevnými papíry, akrylovými barvami a těstovinami v podobě mašliček. A pak už to je jen na jejich fantazii.

Všichni makléři z RE/MAX vám přejeme, abyste letošní Velikonoce prožili s vašimi blízkými, v klidu domova a v příjemné atmosféře.