Translate with 
MENU ZAVŘÍT
2. prosince 2020

Proč se vyplatí oslovit makléře (i během koronaviru)?

Realitní makléři mohou majitelům nemovitostí velmi usnadnit život. Obzvlášť jsou potřební i nyní během probíhající pandemie koronaviru. Díky nim nemusíte se vším běhat na úřady, navíc celý prodej či pronájem nemovitosti proběhne bezpečněji.

Jednou z hlavních přidaných hodnot realitních makléřů je dosažení nejlepší možné prodejní ceny. Makléř je schopen přesně vypočítat hodnotu prodávané nemovitosti, má srovnání cen z okolí, zná vývoj trhu a umí odhadnout poptávku. Kromě toho do cenové úvahy zahrnuje celou řadu faktorů, které by majitele někdy ani nenapadly: od lokality, přes technický stav, patro, dispozici, orientaci na světové strany, dopravní dostupnost a sociální vybavenost… Díky tomu dokáže přijít s přesnou částkou, za kterou je nemovitost prodejná, aniž by odhad tvořil na základě emoční vazby či pocitů.

Stejně tak makléř zajistí bezpečnou transakci a nemusíte se bát, že budete případným zájemcem podvedeni. Nezřídka se totiž setkáváme s tím, že majitelé nemovitosti jsou ochotni podepsat kupní smlouvy, podat převod na katastr a teprve pak řešit platbu za nemovitost. Na místo toho, aby využili úschovy finančních prostředků, která zajistí, že žádná ze stran nezkusí nějakou nekalost. Nelze opomenout také důležitý fakt, že ušetříte hodně času. Nebudete muset neustále absolvovat prohlídky, a navíc vás nečeká žádná administrativa.

Kromě toho, že se pro vás celý proces prodeje nemovitosti usnadní, může být makléř užitečný i v situacích, které tak úplně nečekáte a nemáte zrovna čas na jejich zdlouhavé řešení. Mezi méně příjemné příležitosti k hledání kupce či nájemce patří například rozvod či vypořádání dědictví. V těchto těžkých životních situacích člověk může často chybovat a příliš se nesoustředit. Právě realitní makléři, kteří mají s prodejem letité zkušenosti, dokážou prodej přeci jenom lépe zprostředkovat než člověk, pro kterého je to premiéra. Nehledě na fakt, že zkušený makléř si dokáže poradit i s věcmi, které se zdají být na první pohled neřešitelné. Jde třeba o právní či faktické vady, špatně zapsaná data na katastru nemovitosti, stavby, které nejsou evidovány apod.

Nelehká situace panuje pro všechny prodejce i nyní. Pandemie koronaviru zkomplikovala život lidem v nejednom oboru, výjimkou není ani realitní trh. I proto je nejsnadnější cestou, jak prodat byt či dům, oslovení makléře. Díky němu nemusíte riskovat své zdraví a jak už bylo zmíněno ušetří vám hned několik návštěv úřadů a prohlídek. A o co všechno se realitní makléř postará? Hned o celou řadu úkonů, včetně tržního odhadu, přípravy nemovitosti k prodeji, prověření kupujícího, veškerý právní servis až po komunikaci s úřady, podání do katastru či veškerý marketing s prodejem spojený.

Ať už prodáváte byt a sháníte nový domov, nebo chcete pomoct s prodejem domu po rodičích, jsou zde pro vás naši realitní makléři, kteří patří ke špičkám v oboru. S námi nešlápnete vedle.