Translate with 
MENU ZAVŘÍT
21. února 2019

Proč se vyplatí spolupracovat s makléřem

Prodat, koupit, pronajmout nemovitost není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Špatně nastavená cena může znamenat, že majitel přijde o nemalé prostředky. Prodat nemovitost bez kvalitního marketingu je stále složitější a to už vůbec nezmiňujeme, jaké škody dokáže napáchat amatérsky připravená prodejní smlouva. Právě o těchto záludnostech je můj dnešní text.

Když se lidé rozhodnou pustit se do prodeje nemovitosti sami, často mají nereálná očekávání. Pokud se v tomto světě člověk přímo nepohybuje, neví, jaké jsou ceny nemovitostí v daných lokalitách a kolik si za nemovitost říct. Samoprodejci obvykle v důsledku zpráv z médií o růstu cen nemovitostí a s vidinou vyššího zisku svou nemovitost přecení. Pak ale nabídka dlouho visí na realitních serverech a musí se s cenou dolů. Prodejce jde do konečného obchodu se zklamáním. Takovou frustraci by si ale mohl odpustit. Realitní makléři mají přehled za kolik se a v jaké lokalitě daná nemovitost prodává. Navíc umí najít i správné kupující a jim pak nabídnout zajímavou cenu jak právě pro kupujícího, tak pro prodávajícího.

Správná cena i vhodný marketing

Nejen že realitní makléř zná trh a dokáže poradit s cenou, ale má i nástroje, jak prodat nemovitost výhodněji. Používá nástroje jako je například marketing nemovitosti a homestaging. Homestagig je v podstatě naaranžování interiéru prodávané nemovitosti tak, aby přilákala více zájemců a byt či dům působil útulněji.
Realitní makléř také umí zajistit právní služby, které jsou jak k nákupu, tak k prodeji nemovitosti potřeba. Majitel nebo kupující se nemusí tedy bát, že by se něco pokazilo a například v důsledku utajeného věcného břemena z prodeje sešlo.

Pozor na dobře sepsanou smlouvu

Když lidé prodávají či kupují svou první nemovitost, netuší, co všechno je potřeba zařídit a vyřídit. V ceně služeb realitního makléře je úschova peněz, která je potřeba při transakci za kupovanou nemovitost. Také se nemusíte bát o to, zda prodejní smlouva je správně zpracovaná a obsahuje všechny náležitosti. Často se totiž setkáváme s tím, že špatně sepsaný dokument dokáže napáchat spoustu škod. Proto se vyplatí věřit odborníkovi. A i když ještě neplatí přísnější pravidla pro výkon práce realitního makléře, nemusíte se bát svěřit nákup či prodej své nemovitosti do rukou kvalifikovaného realitního makléře z RE/MAX.

V případě, že chcete bez starostí prodat svoji nemovitost za tu nejlepší cenu, budu rád/a, když se na mě obrátíte.