Translate with 
MENU ZAVŘÍT
30. října 2018

Prohlédněte si žebříček top nejdražších nemovitostí, které se prodaly (prodávají) ve světě

Jsou podle vás nemovitosti tou nejlepší investicí? A kolik byste za nějaký dům byli ochotni utratit? Některé světové rezidence se pyšní opravdovými lákadly – mají vlastní kinosály, luxusní bazény, neprůstřelné stěny nebo třeba místnosti plné sladkostí. Ceny, za které se prodávají, ovšem šplhají výš než rozpočty některých chudých států.

Villa Leopolda: Transakce, o které sní každý makléř

Tipněte si, ve kterém státě byla odkoupena nemovitost za doposud nevyšší cenu v historii. Napadá vás USA? Tak to jste vedle. Nejdražší transakce totiž proběhla u nás na starém kontinentě. A to docela nedávno. Přepychové sídlo bývalého belgického krále Leopolda II. se v roce 2016 objevilo na trhu a světem se rozletěla zpráva, že pro zájemce je k mání za rovnou miliardu eur.

Rozlehlou rezidenci, kterou si bývalý panovník nechal v roce 1902 postavit na Francouzské riviéře, ale nakonec odkoupil neznámý ruský miliardář „jenom“ za polovinu. Za částku odpovídající asi 12 miliardám korun získal více jak 7 tisíc hektarů, 19 ložnic, vlastní sportovní hřiště i několik bazénů.

Kde přesně se nachází? Prohlédněte si Villu na satelitní mapě: 43.709381°N 7.321187°E.

924 Bel Air Road: Superluxusní dům na ještě luxusnější adrese

Připadají vám honosné královské ložnice trochu moc staromódní? Možná vám padne do oka moderní dům, který se prodává v kalifornské čtvrti Bel Air. Nad bazénem si tady můžete nechat vyjet obří obrazovku, splín snadno zaženete ve vlastní cukrárně, vinném sklípku nebo kině, a pokud vás omrzí auta v hodnotě 30 milionů dolarů, proletět se můžete vrtulníkem ze seriálu Airwolf. To všechno jen za 6,3 miliardy korun.

Chcete si také dopřát trochu toho přepychu? Poradíme, jak si dobře vybrat bazén

Odeon Tower Penthouse: Nejdražší byt světa sežnete v Monaku

Taky jste jako malí snili, že jednou z vašeho pokoje povede tobogán rovnou do bazénu? Inu, mít tak miliardy, mohli byste si takový rozmar splnit. A to ještě s výhledem z 50. patra. Na pobřeží v Monaku. V designovém pětipatrovém bytě. Zbrusu nový penthouse na vrcholu monackého mrakodrapu Odeon Tower se prodává za rekordních 400 milionů dolarů – tedy asi za 8,7 miliardy korun. Dražší byt už jinde nekoupíte.

Kde přesně se nachází? Stačí zadat souřadnice 43°44′52.77″N 7°25′50.35″E a luxusní terasu si prohlédnete svrchu.

Taohuayuan House: Blahodárný soulad za miliardy

Na miliardové sumy vás nemusí přijít jenom okázalý luxus nebo královské dědictví. Za 3,9 miliardy korun si můžete dopřát také dokonalou harmonii. Tedy, mohli jste. Rezidence s názvem Utopie je už totiž zabraná. Nachází se na soukromém ostrově na jezeře uprostřed čínského města Suzhou a návštěvníci se v ní prý cítí jako v ráji.

Celý komplex je protkaný tradičními prvky čínské kultury a přilehlá zahrada je údajně vyprojektovaná na základě městských zahrad zapsaných do seznamu UNESCO. Takovou nádheru by možná stálo za to vyměnit i za luxusní kino nebo vozový park.

Prodáváte nemovitost a chcete také dosáhnout na závratné částky? Vyzkoušejte Home staging: Naučte se fígle, jak udělat nemovitost na prodej atraktivnější.