Translate with 
MENU ZAVŘÍT
18. února 2020

RE/MAX nadále posiluje pozici

Realitní síť RE/MAX vykázala za rok 2019 dvojnásobný růst oproti roku 2018. Hrubý provizní obrat se vyšplhal na téměř 800 milionů korun. 

Od příchodu na český trh v roce 2005 vykazuje realitní síť RE/MAX kontinuální růst. Za loňský rok se jí podařilo dosáhnout obratu 791,6 milionu korun, což je o 8,5 % více než v roce předchozím. „Oproti roku 2018 (růst o 4 %) jsme v loňském roce tempo růstu více než zdvojnásobili. Obrat se zvyšoval v průběhu celého roku, ale nejvýrazněji vzrostl během podzimu, a to navzdory menším počtům poskytnutých hypoték v rámci celého trhu,“ říká Jan Hrubý, generální ředitel RE/MAX. Podle prvních výsledků z ledna letošního roku pokračuje RE/MAX v rostoucích hodnotách. „Naše výsledky nesouvisí pouze s výkonem trhu samotného. Dlouhodobě cíleně pracujeme na kvalitě pobočkové sítě. Navíc v hodnocení spokojenosti zákazníků dosahujeme jednu z nejvyšších hodnot v oboru,“ dodává Jan Hrubý. 

Kvalita je prioritou

Aktuálně má síť 147 zastoupení a dalších 26 se připravuje otevřít v letošním roce. Počet poboček sítě i makléřů tak rostl jen mírně.  „Rozšiřování distribuce je naší velkou prioritou. Na druhou stranu se nesmíme bát kanceláře i zavírat, pokud nejsme přesvědčeni, že plní náročné standardy. Nikdy nebudeme preferovat kvantitu nad kvalitou,“ vysvětluje Jan Hrubý. Na druhou stranu se během podzimu podařilo prodat hned několik nových franšíz a další smlouvy by měly být podepsány v následujících týdnech. „Kromě toho se chystá kompletně nový software pro makléře, připravujeme změny v systému vzdělávání a chystáme i další inovace, které by měly síť dále posunout,“ doplňuje Hrubý. Kormě uvedených změn je dalším výborným ukazatelem dlouhodobě se zvyšující průměrná produktivita makléřů sítě.

Obhájené Superbrands

Skvělé výsledky společnosti podtrhuje také obhajoba významného ocenění Superbrands. Přitom realitní síť RE/MAX obhájila toto ocenění již po šesté v řadě!

Titul Superbrands je speciálním uznáním kvality značky a jejího postavení na lokálním trhu. Kromě společnosti RE/MAX byly na seznamu nominovaných kandidátů i další realitní kanceláře. Ovšem názor zákazníků i odborné poroty přidělil toto prestižní ocenění naší síti, a to už po šesté v řadě! Je obrovským úspěchem, že se nám podařilo titul udržet. Zároveň to vnímáme jako závazek vůči našim klientům. Vždy jsme si zakládali na inovacích a kvalitě poskytovaného servisu. A právě tyto faktory stojí za obhajobou ocenění.