Translate with 
MENU ZAVŘÍT
22. července 2019

Jak se vyznat v certifikacích makléřů?

Pokud se chcete při prodeji domu nebo bytu obejít bez starostí, obraťte se radši na profesionály. Jak ale v záplavě různých realitních společností a nepřeberného množství makléřů najít toho správného? Mají smysl certifikace a jak se v nich vlastně vyznat?

 

Jedním z nejdůležitějších bodů, na které při výběru realitního makléře myslet, je sdílená zkušenost či reference. Nemáte-li se ale na koho obrátit, hledejte primárně makléře ve lokalitě prodeje vaší nemovitosti. Dále je vhodné zohlednit recenze a dostupné informace o vybraném realitním makléři. Zkušenosti předchozích klientů bývají k nezaplacení. Například u realitní sítě RE/MAX mají klienti po každém uzavřeném obchodu možnost ohodnotit práci makléře. Tato reference se zobrazí pod jménem makléře bez toho, aby ji makléř mohl jakkoliv ovlivnit. Veškeré zkušenosti jsou tak důvěryhodné.

Dalším důležitým parametrem je nezávislá certifikace, který zaručuje makléřovu profesionalitu. Už dávno neplatí, že dobrého realitního makléře může dělat každý, kdo má obchodního ducha. Realitní síť RE/MAX má například vlastní třístupňový systém vzdělávání, který se zobrazuje u profilu makléře a ukazuje, jak je zkušený. Na profilu makléře se můžete setkat se třemi základními stupni vzdělání:

 

  • hodnocení Certifikovaný makléř 1. stupněje udělováno makléři, který v testech prokázal požadované minimum znalostí. Své znalosti musí opětovně potvrdit každý rok. Jedná se o základní ocenění odborné způsobilosti v rámci sítě RE/MAX v České republice.

  • ocenění Certifikovaný makléř 2. stupněje na základě testů připraveno pro zkušenější makléře. Stejně jako první stupeň, i tento se musí po určité době obnovovat. V případě, že pozici neobhájí, je mu titul Certifikovaný makléř 2. stupně odebrán do doby, než makléř zkoušky úspěšně znovu složí. Jedná se o vyšší ocenění odborné způsobilosti v rámci sítě RE/MAX v České republice.

  • RE/MAX jako první realitní společnost v ČR pracuje s nezávislou certifikaci odborné kvality makléřů dle normy ISO. Titul certifikovaný realitní makléř dle normy ISOje nejvyšší nezávislé ocenění odborné způsobilosti v realitním oboru, kterého makléř může dosáhnout. Certifikaci může získat každý, kdo úspěšně složí státní zkoušku. Certifikát uděluje Česká společnost pro jakost na 3 roky, po uplynutí této doby musí makléř složit novou zkoušku. V případě, že makléř neobhájí je mu titul obehrán.

 

Kvalitní realitní společnost se o vás dokáže postarat nejen v průběhu samotného prodeje, ale také v situaci, kdy z vašeho pohledu vše nejde podle plánu. RE/MAX se proto jako jedna z mála realitek řídí etickým kodexem, reklamačním řádem a má dokonce vlastního ombudsmana, na kterého se lze obrátit vždy, když nejste spokojeni s řešením vaší reklamace. Díky jeho nezávislosti tak máte jistotu a garanci spravedlivého řešení.