Translate with 
MENU ZAVŘÍT
29. dubna 2020

Ten správný obor podnikání

Hledáte nové uplatnění pro sebe nebo svou investici do podnikání? Zamyslete se, v jakém oboru je dobré své plány realizovat. Jsou obory, které první závan poklesu ekonomiky může zásadně poškodit. A pak jsou obory, které budou prosperovat za jakékoli ekonomické situace. Jak je to možné? Protože některé oblasti lidské činnosti budou potřeba v jakékoliv době.

Uvažujete o své další pracovní, nebo podnikatelské budoucnosti? Jsou lidé, kteří nikdy nedokáží vystoupit ze zaměstnaneckého poměru. Jejich hlavní obavou je strach z neúspěchu v podnikání. Často tito lidé sledují ty úspěšné a přemýšlí, jaké by to bylo pracovat sám na sebe nebo dokonce založit vlastní společnost, kterou jednou odkáží svým dětem. Podnikání je totiž vklad do budoucnosti, a to nejen té nejbližší. Ale i neúspěch se dá do jisté míry eliminovat, pokud se rozhodnete následovat odzkoušený model. Právě takto funguje franšíza. Dostanete se snadno do oboru, ve kterém jste se doposud nepohyboval, ve franšízové síti budete mít parťáka, který vás povede a hlavně, získáte možnost pracovat pod zavedenou, známou značkou. To vše zásadně usnadní první podnikatelské kroky. 

Zvažte bariéry vstupu a potenciál segmentu

Zásadním rozhodnutím je najít si správnou příležitost. Objevit segment, který by nebyl obsazen konkurencí a kde by bariéry vstupu byly minimální, je dnes prakticky nemožné. Proto se řada podnikatelů místo toho zaměřuje na segmenty, které mají budoucnost a ve kterých leží potenciál. Jenže který obor je takový, že se ho nedotknou výkyvy ekonomiky a další vlivy? Jedním z takových dlouhodobě stabilních oborů jsou reality. Zajímavé jsou proto, že nabízí příležitost v jakémkoliv ekomonickém období. Ať se ceny nemovitostí pohybují jakýmkoli směrem, trh se nikdy nezastaví. Může krátkodobě dojít k ochlazení, k menšímu počtu transakcí na trhu, ale tyto výkyvy jsou v dlouhém rámci jen krátkou epizodou. Jednoduše jde o trh, který nikdy nezmizí. Naopak, jak se na příkladech ze zahraničí ukazuje, že jeho význam neustále roste. I dnes, v době, kdy se mluví o ekonomických dopadech zdravotní krize, jsou reality oborem, který si zachovává svou hodnotu. Nemovitosti se prodávají i v těchto dnech, maximálně se mění poptávky klientů. Jestliže ještě před dvěma měsíci byla největší poptávka po menších bytech, dnes evidujeme obrovskou poptávku po chatách a chalupách jakéhokoli typu. Naši makléři tak mají plné ruce práce a majitelé kanceláří se mohou soustředit na nábor nových makléřů. Například v březnu letošního roku i přes současnou situaci vykázala celá síť meziročně o 15% vyšší obrat než v březnu 2019.

Nechte se vést

Zajímala by vás taková příležitost? O to, že nemáte v realitách předchozí zkušenost, se vůbec nemusíte obávat. Ať už se chystáte podnikat jako realitní makléř nebo jste zkušený podnikatel, který hledá nový obor realizace a rád by si otevřel vlastní realitní kancelář, koncept RE/MAX je připravený pro všechny šikovné podnikatele. Vycházíme z opakování léty vyzkoušeného, celosvětově prověřeného modelu. Ten zaručuje úspěch všem, kteří ho budou následovat. Není náhodou, že síť RE/MAX je celosvětovou jedničkou v realitním byznysu. Vy, jako makléř nebo majitel kanceláře patřící pod její křídla, můžete být dalším úspěšným podnikatelem. Získáte oporu v zavedené a zkušené značce, provedeme vás začátky, budeme stát při vašem boku v rámci každého důležitého rozhodnutí.

Zastavte se za námi na kávu, nebo nám napište váš dotaz na: info@re-max.cz a kolegové vám představí možnosti spolupráce.