Translate with 
MENU ZAVŘÍT
25. července 2022

Uvažujete o aukci nemovitosti? Podívejte se, jak celý proces probíhá

Prodáváte dům či byt, a chcete získat nejvyšší možnou cenu? Aukce nemovitosti je nástroj, který můžeme použít v případě, že o nemovitost projevilo zájem dva a více zájemců.

 

Jaké nemovitosti jsou vhodné pro aukční prodej?

Zpravidla se jedná o nemovitosti, kde je možné předpokládat zvýšený počet zájemců s ohledem na požadovanou cenu nebo atraktivitu lokality či dispozice samotné nemovitosti. Zkrátka kategorie nemovitosti s vyšší poptávkou. Ty dobré makléř zná a aukci vám určitě doporučí (např. menší a střední byty, domy v žádané lokalitě,chaty, chalupy nebo pozemky do 1000 m2).

 

Jak aukce probíhá?

 

  1. Makléř připraví prezentaci a představí nemovitost všem zájemcům koupi. Pro zájemce jsou transparentně nastaveny podmínky aukce, které byly vypracovány advokátní kanceláří Vilímková, Dudák & Partners, a zajišťují bezchybný a férový průběh každé aukce.
  2. Po prohlídce nemovitosti obdrží všichni zúčastnění klienti výzvu k podání nabídky elektronicky na e-mailovou adresu, kterou zájemce za tímto účelem poskytl kanceláři RE/MAX.

Písemné informace tvoří původní zpráva a přílohy k ní:

  • Pravidla,
  • Zvláštní podmínky aukce,
  • Vzor Dohody o složení rezervace,
  • Formulář “Závazná nabídka ke koupi nemovitosti”,
  • Kód aukce.
  1. Zájemce se detailně seznámí s podmínkami aukce.
  2. Dobře promyšlenou nabídku na nemovitost zájemce zašle nebo osobně předá v kanceláři RE/MAX formou formuláře s identifikačním číslem nemovitosti.
  3. Pozor - Nabídka je závazná, proto doporučujeme klientům k ní takto přistupovat.
  4. Vyhodnocení nabídek provádí makléř společně s prodávajícím. Prodávající má právo vybrat takovou nabídku, která mu nejlépe vyhovuje.
  5. Zájemce, jehož nabídka byla pro prodávajícího nejvýhodnější, je kontaktován (emailem i telefonicky) a je vyzván ke sjednání Dohody o složení blokovacího depozita.

 

Detailní podmínky aukce naleznete na webu, případně se poraďte se svým realitním makléřem.