Translate with 
MENU ZAVŘÍT
5. listopadu 2020

Z Brna do Vrchlabí a zpět

Celý život chtěla dělat v realitách, přesto začala v IT. Když se do obchodu s nemovitostmi pustila, bylo to především proto, že chtěla změnit vnímání makléřů. O velké kanceláři nikdy neuvažovala, přesto dnes vlastní dvě pobočky v Brně a jednu v Krkonoších. Příběh Lenky Kalvodové je plný změn a zajímavých pohledů na svět.

V realitách působím vlastně celý život,“ říká Lenka Kalvodová, nejlepší makléřka sítě RE/MAX za měsíc září. Vyrůstala v rodině, kde byly nemovitosti zálibou a koníčkem. Několikrát se některý z domů rekonstruoval a prodával a rodina se neustále stěhovala, od Moravy po Čechy. „Už jako dítě jsem měla sen být makléřkou, mít vlastní kancelář, mít vlastní nemovitosti,“ vysvětluje Lenka. Nejdříve ji však cesta zavedla do oboru IT. Po různých pozicích a sbírání zkušeností se k realitám nakonec dostala. Dnes je to dvanáct let, kdy pracuje v realitách. „Co mne naplňuje na práci realitního makléře, je možnost být každý den na jiném místě a mít svoji svobodu. Cestuji, potkávám se s novými lidmi, směji se s nimi, prožívám s nimi různé zážitky, příběhy, naslouchám svým klientům. Z mnohých se stávají úžasní přátelé, kteří mi dávají důvěru, váží si mne jako člověka. A to je i důvod, proč tuto práci naprosto miluji,“ popisuje Lenka.

 

Změnit svět kolem sebe

Sama říká, že když se rozhodla jít do realit, bylo to i z toho důvodu, aby klientům ukázala, že i makléři mohou být čestní, obětaví, usměvaví a zodpovědní. „Jsme lidé, kteří umí naslouchat potřebám svých klientů, zároveň ale umíme vymyslet logistiku v rámci prodeje, pronájmu, stěhování… Umíme vyřešit financování, pomoci s načasováním, dotáhnout věci do konce. Ono se to občas nezdá, ale toho, co makléř musí zvládnout, je prostě mnoho. Přitom právě v tomto se cítím být jiná než většina makléřů. Nejsem žádný tvrdý obchodník, ale člověk s citem a rozumím potřebám a požadavkům mých klientů, kterým se snažím vyjít maximálně ve všem vstříc,“ říká o sobě Lenka Kalvodová.  

Majitelkou vlastní kanceláře je Lenka více než pět let. Mám za sebou dvě zkušenosti v jiných realitkách, ale jak sama říká, už nikdy nechce zažít to, co zažila ve svých začátcích. „Potřebuji ke své práci svobodu a tu mi vlastní kancelář REMAX Go dává. Mám zde skvělé kolegy, kteří jsou samostatní a šikovní. Mám je ráda a vážím si jejich práce. Zároveň jsou to i moji letití přátelé a mají moji maximální důvěru,“ vysvětluje Lenka. Po zkušenostech v Brně došla k tomu, že své působení rozšířila o novou kancelář ve Vrchlabí, kde chce, stejně jako v Brně, poskytovat ty nejlepší služby pro své klienty. „Prvních pět let podnikání bylo samozřejmě náročných a vůbec to nebyly jednoduché časy. Když se ale ohlédnu zpět, jsem pyšná na to, kam jsem se sama, svojí energií a pílí za těch 12 let dostala,“ dodává Lenka.

 

Jarní šílenství způsobil Covid

Na jaře, když přišla první vlna pandemie COVID-19, se všichni obávali o další vývoj. Okamžitě se začaly objevovat prognózy a odhady o tom, co bude dál. Pro všechny to bylo něco nového, neznámého a především nikdo nevěděl, co nás čeká. Vývoj byl přesto překvapivý. Lenka z pozice makléře za půl roku prodala tolik nemovitostí, jako za celý rok 2019. „Všichni se obávali o to, co bude. A místo propadu přišel obrovský zájem o nemovitosti. Potvrdilo se, že se reality budou prodávat pořád. Klienti i nadále budou potřebovat naši pomoc v rámci prodejů a pronájmů a investoři v rámci různých doporučení a rad,“ dodává Lenka. Tato zkušenost ji opět posílila a utvrdila v tom, že její práce má smysl. Kdo ví, třeba za rok přijde s projektem na další lokalitu, kde si otevře kancelář.