Translate with 
MENU ZAVŘÍT
18. ledna 2021

Žena mnoha profesí na startu nové kariéry

Evu Čížkovskou si většina z nás vybaví jako populární herečku filmových i seriálových rolí. Kromě toho hraje také v divadle, moderuje sportovní i společenské akce a vede semináře rétoriky. Dnes je také realitní makléřkou ve společnosti RE/MAX Anděl. O tom, jak zvládnout povinnosti u filmu, v divadle a ještě podnikání jsme si povídali v dnešním rozhovoru.

Rodiče si přáli, abyste šla na práva, vás to ale vždy táhlo k tanci, kterému se věnujete od malička. Stále vás tanec baví?

Ano, tanec je láska, která mě neopouští, i když v tuto chvíli ho již aktivně nedělám. Není tolik času a momentálně ani možnosti. Když jsem sama doma, ráda si zatančím, jen tak, pro radost. 

Vystudovala jste DAMU, hrajete v divadle. Přesto vás všichni známe především z filmových rolí. Co vás baví více: divadlo nebo film?

Momentálně bohužel nemůžeme hrát divadlo ani nemohu moderovat, ale upřímně se nemůžu dočkat chvíle, kdy se opět vrátím na divadelní prkna, ať už jako herečka nebo moderátorka na různé kulturní, sportovní nebo společenské akce. S představením Drahá legrace se vydáme na cesty snad už na jaře. Také doufám, že se nám letos podaří nazkoušet novou komedii, kterou máme již druhým rokem připravenou a jejíž zkoušení jsme museli kvůli Covidu zatím odložit. 

A jestli raději točím nebo hraji? Vše má své kouzlo a já bych ani jedno neměnila. Miluji kontakt s divákem a dobře napsaný scénář je potěšením. Užívám si každou práci a jsem za ní vděčná.  

Vaše poslední role byly v Kameňáku a v seriálech Modrý kód a Ohnivé kuře. Máte rozpracované nějaké další role? Chcete se natáčení ještě věnovat?

Loni jsem natočila dva nové filmy. Zajímavé je, že oba jsou natočeny podle skutečných příběhů. První film se jmenuje "Taxikář" a druhý "Když prší slzy". Oba filmy čekají na svou premiéru po ukončení vládních restrikcí. Taxikář je příběh o tom, jak snadno se z oběti můžete, i díky našim zákonům, stát velmi lehce obžalovaným. Když prší slzy je film o domácím násilí. I toto je velmi žhavé téma.

To jsou náročná témata…

To ano, ale paradoxně o to víc mě obě natáčení bavila.  Také jsem se na chvíli vrátila do Ordinace v růžové zahradě. A pro letošní rok mám nabídku na další filmy, které se mají točit. Zatím se dopisují scénáře, tak se na ně těším.

Tedy herectví se budete věnovat i nadále…

Ano, i nadále se budu herecké profesi věnovat. Věřím, že herectví a realitní makléřství se dá dobře kombinovat. Ostatně, nejsem jediná herečka, která se rozhodla tyto dvě profese skloubit dohromady. 

 

Jak jste se rozhodla, že budete pracovat v realitách? Jaký byl hlavní impuls a co od toho čekáte?

Dlouho jsem přemýšlela, co bych mohla v nastalé situaci a pod vlivem vládních restrikcích dělat. Práci, která mě bude bavit a zároveň mi dovolí se i nadále věnovat své herecké profesi. Po konzultaci s Renatou Svatou a Jaroslavem Nedvědem jsme si řekli, že do toho půjdu. Vzhledem k tomu, že komunikace s lidmi je mi velmi blízká, sama provozuji semináře rétoriky, komunikace a mediální komunikace a prezentace, je mi realitní makléřství blízké. Osobní kontakt s lidmi je pro mne velmi důležitý. 

Proč jste se rozhodla právě pro RE/MAX? Byla důvodem osobní zkušenost nebo i jiné faktory?

Jsou za tím hlavně osobní a velmi dobré zkušenosti právě s kanceláří RE/MAX Anděl, s Renatou Svatou. Osobní setkání s Jardou Nedvědem mě potom ujistilo, že mé rozhodnutí pro tuto kancelář je správné. Celkově musím říct, že jsem byla velmi mile přijata všemi a podpora kolegů a kolegyň mě moc těší. 

Má na váš život filmová kariéra stále vliv? Převažují pozitivní emoce nebo je třeba známý obličej občas „na potíž"?

Všechno má svá pro i proti. Částečná ztráta soukromí k mojí profesi patří a člověk se s tím musí naučit žít. Mám ráda přízeň svých fanoušků a musím přiznat, že většina z nich chápe určité hranice a ty respektuje. Za to se jim snažím odměnit slušným chováním a v rámci času i komunikací s fanoušky. I negativa tu samozřejmě jsou. Například, když vás potká něco velmi osobního a najde se někdo, kdo to nechápe. Naštěstí, takové fanoušky nemám a za to jim děkuji.   

 

Je správná doba začít podnikat v realitách?

Myslím si, že ano. Investice do nemovitostí je v tuto chvíli velmi dobré rozhodnutí.

Co si o vašem rozhodnutí myslí rodina? Podporuje Vás? 

Mám štěstí, že moje rodina mně podporuje. Drží mi palce a to je pro mne velmi důležité. Pro mne jako mámu dvou dětí je důležité ukázat, že dokáži vystoupit ze své komfortní zóny a zkusit něco nového.  A to je ta chvíle, kdy se člověk může ve svém osobnostním vývoji posunout dál. Profesně i lidsky.

 

Velmi děkuji za rozhovor.